Efterårssuppe med svampe og rodfrugter
Efterårssuppe med svampe og rodfrugter
"

Efterårssuppe med svampe og rodfrugter

Opskrift af:
30 minutter
Antal personer: 4
Indbydende opskrift af Briand Funder på efterårssuppe med svampe og rodfrugter.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 500 g rensede svampe efter eget valg.
    • Tørrede svampe er også velegnede. Husk at udbløde dem godt i kogende vand inden, og brug lidt af svampevandet i suppen. Det giver ekstra smag.
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • Frisk basilikum

 

Fremgangsmåde

Skær svampene i passende stykker/skiver. Hak løg og hvidløg fint, skræl rødderne og skær dem i tern, rens porren og skær den i tern.

Varm en gryde op med lidt olie og svits løg og hvidløg først. Kom så svampene i og svits dem – derefter kommer du rødderne og porrerne i. Svits det hele godt igennem, tilsæt så hønsebouillonen og lad det komme i kog. Kog det i ca. 5 min. og tilsæt herefter fløde. Kog det igen.

Jævn evt. suppen lidt. Smag til med salt og peber. Lige inden servering tilsættes frisk basilikum.

Servér suppen med groft brød. Ønskes mere ”fyld” i suppen, kan der fx tilsættes stegt kyllingebryst skåret i stykker.