Domaine Tortochot

Gevrey-Chambertin

Domaine Tortochot

Tortochot er en mindre, historisk vinproducent i Gevrey Chambertin, der siden år 1865 har lavet vin fra nogle af de bedste vinmarker i Gevrey Chambertin. Dette til trods har Domaine Tortochot levet et liv lidt under radaren i forhold til den kendte kommunes andre top-producenter som fx Armand Rousseau, Dujac og Denis Mortet.

Og derfor kan vinene (ud fra et Bourgogne-perspektiv) da også stadig anskaffes til helt andre priser, end tilfældet er hos de mere kendte naboer.

”…this is a name to keep an eye on.”
- Neal Martin, tidl. The Wine Advocate

Tortochot ejer i dag parceller på Le Chambertin, Mazi Chambertin, Charmes Chambertin, Lavaux St. Jacques og Champeaux i Gevrey Chambertin, en lille parcel på 0.21 ha på Clos de Vougeot samt mindre parceller i Chambolle Musigny og Morey St. Denis. Så terroiret til at lave stor Bourgogne-vin fejler absolut ikke noget.

Domænet tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret. I dag er filosofien da også klar!

En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag 100% af klaserne (afhængigt af årgangen) og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration. Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Den charmerende madam Chantal Tortochot-Michel står i dag bag driften af domænet med vejledende hjælp fra Sylvian Pataille, som regnes for en af topproducenterne i Marsannay. Chantal blev den fjerde generation til at varetage vingården, da hun overtog driften af sin far tilbage i 1996.

Kvaliteten har de seneste år været i stor fremgang, hvilket anmelderne da også er begyndt at få øjnene op for. Om det så er Chantal Tortochot eller Sylvian Pataille, der kan tage kredit for dette, skal være usagt (sikkert en kombination).

Men faktum er, at domænet vel aldrig har lavet finere og renere vine, end tilfældet er i dag. 

Kort og godt om Domaine Tortochot

Område
Gevrey-Chambertin, Frankrig

Primære drue:
Pinot Noir

Appellationer:
Gevrey Chambertin, Chambolle Musigny, Morey St. Denis

Ansvarlig:
Chantal Tortochot

Filosofi:
Biodynamisk vindyrkninghttp://www.tortochot.com/
17 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue