Domaine Jean-Louis Chave

Nord Rhône

Domaine Jean-Louis Chave

Jean-Louis Chave omtales af mange vinanmeldere som "kongen af det nordlige Rhône". Og dette med god grund. For familien bag Domaine Jean-Louis Chave har igennem flere hundrede år demonstreret, hvad der skal til for at lave stor vin. Ikke alene ejer domænet en række af de bedst beliggende marker i det nordlige Rhône, men Jean-Louis besidder også evnerne til at få det bedste frem i dem. Dette har gjort, at vinanmelderne år efter år topanmelder vinene. Siden årgang 2003 er domænets Hermitage blevet belønnet med de magiske 100 point fra Robert Parker.

It is one of those small but world-class wine enterprises that is truly inspiring.
- Robert Parker

Ikke mange vinproducenter i verden kan dokumentere sådan en historie som Domaine Jean-Louis Chave. Domænet blev nemlig etableret helt tilbage i 1481 og siden da gået i arv. I dag drives domænet af Jean-Louis, der har overtaget det efter sin far Gerard. 

I erkendelse af at efterspørgslen langt overstiger domænets produktion har Jean-Louis dannet "J.-L. Chave Selection".  J.-L. Chave Selection dækker over en række domæner, som producerer vin efter samme principper som Chave, som Jean-Louis har valgt at opkøbe druer fra - for så at producere en række vine fra Côte-du-Rhône. Find vinene og læs mere om Chave Selection her.

Hør podcast om Jean-Louis Chave og Hermitage-området her

Kort og godt om Domaine Jean-Louis Chave

Område
Nord Rhône, Frankrig

Område
Nordlige Rhône

Primære druer:
Syrah, Grenache

Appellation:
Hermitage
Saint-Josephhttp://hermite.fr/domaine-jean-louis-chave
8 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue