Domaine Mathieu & Benoit Fleuriet

Loire

Domaine Mathieu & Benoit Fleuriet

Fleuriet er et kendt navn i Loire, hvor Bernard Fleuriet i en lang årrække har lavet sprøde og mineralske vine fra fantastiske terroirs - primært i Sancerre. I dag står sønnerne Mathieu og Benoit helhjertet bag driften af dette domæne, som de i en ung alder tilbage i 1991 begyndte at arbejde på.

Siden da er der blevet opkøbt 15 ha vinmarker i Sancerre med gamle vinstokke samt 4 ha vinmarker i Menetou-Salon, så domænet nu tæller ca.50 ha på 35 forskellige sydligt eksponerede plots, som både indeholder kalkstensrigt marmor og flint.

Der arbejdes efter økologiske principper (økologisk certificeret siden 2014). Hårdt arbejde i marken, manuel høst og en yderst nænsom selektering af druerne. Man er uhyggelig forsigtig med ikke at tilføre druerne unødig ilt, da der dermed er større risiko for oxidering. Fleuriet-brødrene ønsker nemlig at udtrykke den friske, sprøde og mineralske stil, hvilket der lykkedes til fulde.

Vinificeringen foregår hovedsageligt traditionelt med koldmaceration, temperaturstyret gæring på cementtanke, hvorefter lagringen for de hvides vedkommende foregår på stål, mens de røde Pinot Noir-vine lagrer på en kombination af gamle og nye egetræsfade, hvilket der giver dem et elegant og nærmest Bourgundisk udtryk. 

Kort og godt om Domaine Mathieu & Benoit Fleuriet

Område
Loire, Frankrig

Primære druer:

Sauvignon Blanc
Pinot Noir

Område:

Sancerre

4 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue