115,00

v. 6 stk.
130,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

”From top to bottom, this is an impressive set of wines from Sottimano, a property that continues its rapid ascent into the top echelon of the region's finest estates.”

- Antonio Galloni


År efter år ser vi bare friskere og friskere vine fra Andrea Sottimanos hånd, som med denne traditionelt fremstillet udgave af Bric del Salto virkelig understreger, at Dolcetto er en drue, som bør tages seriøst. 

Javel, Dolcetto er sin egen og må absolut ikke sammenlignes med Sottimanos Barbaresco-vine.

Men elsker du fx et glas let-afkølet glas kvalitets-Beaujolais, vil du uden tvivl sætte pris på denne.

Vinen kommer fra ca. 35 år gamle vinstokke plantet på de tre marker, Cottá, Basarin og Curra.

Som det er tilfældet med alle Sottimanos vine, dyrkes de efter hysteriske, økologiske principper med størst mulig respekt for naturen. Derfor ingen sprøjtemidler - men hårdt arbejde i marken og kun tilsætning af et minimum af svovl, som i øvrigt kun sker i forbindelse med tapningen på flaske.

Vinificeringen af denne Dolcetto sker med naturlig gæring og malolaktisk fermentering på stål, hvorefter vinen lagres på stål ca. 8 måneder.

Sottimanos Bric del Salto er en pivfrisk og spændstig Dolcetto, som gør sig så uhyggeligt godt til mad. 

Vinen står med en let-transparent rød farve og charmerende, frugtgivende aromaer af jordbær, ribs, hindbær, roser og mineralitet.

I munden har den en slank og nærmest svævende frugt og en uhyggelig forfriskende madvenlig syre, mens eftersmagen med elegance og balance smukt afrunder denne saftige og præcise Dolcetto. 

Et røverkøb af en Dolcetto, som bør serveres let-afkølet til pizza, kylling eller fx pasta-retter med svampe.

 

Druesammensætning:

100% Dolcetto

Om Azienda Agricola Sottimano

/image/data/producenter/andrea-sottimano-producent2-2.jpg

Sottimano har efterhånden vokset sig til at være en af Barbarescos mest anerkendte vinproducenter.

“In fact, Sottimano offers one of the most exciting collection of territory-based expression of Nebbiolo to be found in the appellation.”
- Monica Larner, The Wine Advocate

Andrea Sottimano står i dag bag produktionen af de ca. 18 ha. vinmarker fordelt på unikke terroirs i Barbaresco. Andrea er udpræget ”terroir-mand”, hvorfo...

Læs mere på Azienda Agricola Sottimanos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Azienda Agricola Sottimano
Årgang 2019
Varenr. 2211936
Drue Dolcetto
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Liberté
Grassl Liberté

”From top to bottom, this is an impressive set of wines from Sottimano, a property that continues its rapid ascent into the top echelon of the region's finest estates.”

- Antonio Galloni


År efter år ser vi bare friskere og friskere vine fra Andrea Sottimanos hånd, som med denne traditionelt fremstillet udgave af Bric del Salto virkelig understreger, at Dolcetto er en drue, som bør tages seriøst. 

Javel, Dolcetto er sin egen og må absolut ikke sammenlignes med Sottimanos Barbaresco-vine.

Men elsker du fx et glas let-afkølet glas kvalitets-Beaujolais, vil du uden tvivl sætte pris på denne.

Vinen kommer fra ca. 35 år gamle vinstokke plantet på de tre marker, Cottá, Basarin og Curra.

Som det er tilfældet med alle Sottimanos vine, dyrkes de efter hysteriske, økologiske principper med størst mulig respekt for naturen. Derfor ingen sprøjtemidler - men hårdt arbejde i marken og kun tilsætning af et minimum af svovl, som i øvrigt kun sker i forbindelse med tapningen på flaske.

Vinificeringen af denne Dolcetto sker med naturlig gæring og malolaktisk fermentering på stål, hvorefter vinen lagres på stål ca. 8 måneder.

Sottimanos Bric del Salto er en pivfrisk og spændstig Dolcetto, som gør sig så uhyggeligt godt til mad. 

Vinen står med en let-transparent rød farve og charmerende, frugtgivende aromaer af jordbær, ribs, hindbær, roser og mineralitet.

I munden har den en slank og nærmest svævende frugt og en uhyggelig forfriskende madvenlig syre, mens eftersmagen med elegance og balance smukt afrunder denne saftige og præcise Dolcetto. 

Et røverkøb af en Dolcetto, som bør serveres let-afkølet til pizza, kylling eller fx pasta-retter med svampe.

 

Druesammensætning:

100% Dolcetto

Om Azienda Agricola Sottimano

/image/data/producenter/andrea-sottimano-producent2-2.jpg

Sottimano har efterhånden vokset sig til at være en af Barbarescos mest anerkendte vinproducenter.

“In fact, Sottimano offers one of the most exciting collection of territory-based expression of Nebbiolo to be found in the appellation.”
- Monica Larner, The Wine Advocate

Andrea Sottimano står i dag bag produktionen af de ca. 18 ha. vinmarker fordelt på unikke terroirs i Barbaresco. Andrea er udpræget ”terroir-mand”, hvorfo...

Læs mere på Azienda Agricola Sottimanos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Azienda Agricola Sottimano
Årgang 2019
Varenr. 2211936
Drue Dolcetto
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

115,00

v. 6 stk.
130,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Liberté
Grassl Liberté

Andre kunder har også købt