Dadler indpakket i prosciutto og proppet med gedeost og figenmarmelade
"

Dadler indpakket i prosciutto og proppet med gedeost og figenmarmelade

Opskrift af:
Denne opskrift er den ultimative kombination af søde og salte smage. Prikken over i'et er balsamico-glazen, som overhældes dadlerne.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 15 dadler uden sten og skåret på langs (ikke hele vejen igennem)
  • Ca. 100 g frisk gedeost af høj kvalitet
  • 2 spsk. figenmarmelade
  • 8 skiver prosciutto (tynde skiver og skåret på langs)
  • 1 spsk. honning
  • 2,5 dl balsamico
  • En smule havsalt
  • Tandstikkere
  • Timian til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm oven til 175 grader og læg bagepapir på bagepladen.
  2. Læg dadlerne på bagepladen.
  3. Bland gedeost og figenmarmelade godt sammen i en lille skål.
  4. Læg en skefuld af blandingen i åbningen af hver dadel.
  5. Skær prosciutto i skiver på langs. Afhængig af størrelsen på prosciutto-stykkerne kan du blive nødt til at halvere dem på langs, så prosciutto ikke dækker hele dadlen. Pak dadlerne ind i prosciutto og luk sikkert til med en tandstikker. Hæld en smule honning over dadlerne og sæt dem i ovnen.
  6. Bag dadlerne i ovnen i 15-20 minutter.
  7. Mens dadlerne er i ovnen, kan du forberede balsamico-glazen. Hæld balsamico og en knivspids havsalt op i en lille gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 15 minutter. Rør lejlighedsvis, indtil det begynder at blive tykkere – herefter rører du konstant (ca. 1/2-2/3 skal været fordampet). Tag det af varmen – glazen vil fortsætte med at blive tykkere, alt imens den når stuetemperatur. Hvis glazen er blevet for tyk, kan du koge den op igen med lidt ekstra balsamico.
  8. Når du har taget dadlerne ud af ovnen, fjerner du straks tandstikkerne drypper balsamico-glaze ud over dem.
  9. Servér straks

 

Find flere inspirationsvarer i vores store udvalg af vine.