- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 15 dadler uden sten og skåret på langs (ikke hele vejen igennem)
- Ca. 100 g frisk gedeost af høj kvalitet
- 2 spsk. figenmarmelade
- 8 skiver prosciutto (tynde skiver og skåret på langs)
- 1 spsk. honning
- 2,5 dl balsamico
- En smule havsalt
- Tandstikkere
- Timian til pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm oven til 175 grader og læg bagepapir på bagepladen.
- Læg dadlerne på bagepladen.
- Bland gedeost og figenmarmelade godt sammen i en lille skål.
- Læg en skefuld af blandingen i åbningen af hver dadel.
- Skær prosciutto i skiver på langs. Afhængig af størrelsen på prosciutto-stykkerne kan du blive nødt til at halvere dem på langs, så prosciutto ikke dækker hele dadlen. Pak dadlerne ind i prosciutto og luk sikkert til med en tandstikker. Hæld en smule honning over dadlerne og sæt dem i ovnen.
- Bag dadlerne i ovnen i 15-20 minutter.
- Mens dadlerne er i ovnen, kan du forberede balsamico-glazen. Hæld balsamico og en knivspids havsalt op i en lille gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 15 minutter. Rør lejlighedsvis, indtil det begynder at blive tykkere – herefter rører du konstant (ca. 1/2-2/3 skal været fordampet). Tag det af varmen – glazen vil fortsætte med at blive tykkere, alt imens den når stuetemperatur. Hvis glazen er blevet for tyk, kan du koge den op igen med lidt ekstra balsamico.
- Når du har taget dadlerne ud af ovnen, fjerner du straks tandstikkerne drypper balsamico-glaze ud over dem.
- Servér straks