Coquilles Saint Jacques - kammuslinger i flødesauce
"

Coquilles Saint Jacques - kammuslinger i flødesauce

Opskrift af:
55 minutter
Antal personer: 4
Denne ret laver min mor altid nytårsaften. Coquilles Saint-Jacques - alias gratinerede kammuslinger i flødesauce med champignoner - er en fransk klassiker, som du vil få meget ros for. Selvom den er nem at lave, ligner den en million og smager himmelsk.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 750 g store kammuslinger
  • ½ kop tør hvidvin
  • 3 skalotteløg finthakket
  • 250 g champignoner i skiver
  • Saft af ½ citron
  • 1 spsk. frisk persille
  • ½ tsk. timian
  • 1 laurbærblad
  • Salt og peber
  • 2/3 kop fløde (evt. lidt mere, så der er tilpas med væske)
  • 1 smørbold lavet af 2 spsk. smør med 1 spsk. mel
  • 2/3 kop revet gruyere ost
  • 4 individuelle ildfaste serveringstallerkener
  • 1 stykke bagepapir
  • Lidt smør

Tilbehør: Flutes

Fremgangsmåde

Hav alle ingredienser klar. Smør en kold pande. Kom hvidvin, kammuslinger, skalotteløg, champignon og alle krydderurter i panden. Tilsæt salt, peber og citronsaft.

Klip et stykke bagepapir i en cirkel, som er lidt større end selve pandens overflade, og smør det runde stykke bagepapir. Placér den smurte side ned mod alle ingredienserne i panden. Sæt panden på stærk varme og lad væsken koge i ca. 3 min. Fjern panden fra varmen og lad den hvile i 15 min. med bagepapiret på.

Drik et glas hvidvin sammen med gæsterne imens.

Sæt ovnen til grill. Fjern kun kammuslingerne og fordel dem i serveringstallerkenerne. Varm panden i nogle minutter, til væsken er reduceret lidt. Tilføj fløden og smørbolden. Rør godt, indtil saucen bliver tykkere, og smag til. Sluk for varmen. Fordel saucen med champignoner i portionstallerkenerne oven på kammuslingerne. Kom revet ost på og gratinér i ovnen, til osten er lidt gylden.

Servér med det samme med flutes og et glas hvidvin eller mousserende vin til.

Ekstrainfo: Bagepapir over panden sørger for, at ingredienserne smørdamper jævnt uden at samle for meget kondensvand.