Clos du Mont-Olivet

Clos du Mont-Olivet

Châteauneuf-du-Pape

Clos du Mont-Olivet

Clos du Mont-Olivet fra det sydlige Rhône har et rigtig stærkt renommé for at fremstille Châteauneuf-du-Pape af højeste kvalitet. 

Historien om Clos du Mont-Olivet tog for alvor sin begyndelse i 1932, om end der ifølge kilder kan trækkes spor helt tilbage til midten af det nittende århundrede. I 1932 – nogle år efter at de var blevet gift – grundlagde Séraphin Sabon og hans hustru, Marie Jausset, nemlig Clos du Mont-Olivet, som sidenhed er gået i arv.

Selve navnet Clos du Mont-Olivet stammer i øvrigt fra navnet på det område, hvor de oprindelige vinmarker fandtes – nemlig "ad montem Olivetti".

I dag står 3 brødre bag produktionen af en af bedste vine fra Châteauneuf du Pape. Dog er det tæt på et generationsskifte, og det er nu Thierry, der står for vinfremstillingen og kældrene, medens hans fætter, David, og kusine, Celine, træffes i butik og kontor i den tidligere Cave des Reflets, som Sabon-familien nu er eneejer af.

Domainet ligger midt i Chateauneuf-du-Pape og er på i alt 25 hektar, der ligger spredt omkring byen, således at man i vinen får en meget kompleks struktur efter de forskellige jordbundsforhold.

Der er heraf 2 hektar med grønne druer og yderligere 15 hektar med rød Côtes du Rhône.

Kontaktinformation
Clos Du Mont-Olivet
3 chemin du Bois de la Ville
84230 Chateauneuf du Pape
Frankrig
www.clos-montolivet.com

Læs mere

Kort og godt om Clos du Mont-Olivet

Område
Châteauneuf-du-Pape, Frankrighttp://www.clos-montolivet.com/
8 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue