- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Fremgangsmåde
Antal personer: 4
- 8 Savoardi kager (lady fingers)
- 1 dl sød vin (Vin Santo, Madeira, Pommeau, hvid Portvin eller lignende)
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 4 pasteuriserede æggehvider
- 100 g rørsukker
- 4 dl piskefløde
- Reven skal af 3 økologiske citroner
- 4 portionsskåle og en lille serveringsskål
- Friske jordbær, hindbær, ribs, solbær efter smag
Pynt: flormelis og nogle blade citronmelisse
Bræk savoardi-kagerne i små stykker. Fordel dem i hver portionsskål og i serveringsskålen. Stænk dem med den søde vin.
Pisk æggeblommer og sukker helt tykt og skummende. Bland den revne citronskal i. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i æggeblommerne. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Fordel nu cremen i skålene og sæt dem i fryseren i et par timer. Ca. en time før servering tages de ud af fryseren og stilles i køleskabet. De skal serveres let frosne.
Skyl bærrene og mariner dem i 1 dl sød vin i 10-15 min. Hæld vinen fra og anret bærrene på citroncremen og drys med flormelis gennem en sigte. Pynt med lidt citronmelisse.
Til denne ret anbefaler Jysk Vin: