Citroncreme med marinerede sommerbær
Citroncreme med marinerede sommerbær
"

Citroncreme med marinerede sommerbær

Opskrift af:
Citroncreme med marinerede sommerbær passer til vinsanto, hvid portvin, madeira eller pommeau.
Udskriv opskrift

Fremgangsmåde

Antal personer: 4

  • 8 Savoardi kager (lady fingers)
  • 1 dl sød vin (Vin Santo, Madeira, Pommeau, hvid Portvin eller lignende)
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 100 g rørsukker
  • 4 dl piskefløde
  • Reven skal af 3 økologiske citroner
  • 4 portionsskåle og en lille serveringsskål
  • Friske jordbær, hindbær, ribs, solbær efter smag

Pynt: flormelis og nogle blade citronmelisse

Bræk savoardi-kagerne i små stykker. Fordel dem i hver portionsskål og i serveringsskålen. Stænk dem med den søde vin.

Pisk æggeblommer og sukker helt tykt og skummende. Bland den revne citronskal i. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i æggeblommerne. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen. Fordel nu cremen i skålene og sæt dem i fryseren i et par timer. Ca. en time før servering tages de ud af fryseren og stilles i køleskabet. De skal serveres let frosne.

Skyl bærrene og mariner dem i 1 dl sød vin i 10-15 min. Hæld vinen fra og anret bærrene på citroncremen og drys med flormelis gennem en sigte. Pynt med lidt citronmelisse.

Til denne ret anbefaler Jysk Vin:

Find flere inspirationsvarer i vores store udvalg af vine.