J.-L. Chave Selection

Rhône

J.-L. Chave Selection

Domaine Jean-Louis Chave har gennem århundreder været et kendt navn ikke blot i Rhônedalen, men i hele verden. Dette domaine er gået i arv fra far til søn siden 1481, og det drives i dag af Jean-Louis, der har overtaget det efter sin far Gerard, som stadig er med på sidelinjen. De er kendte for de flotte Hermitage-vine, som findes på de ypperste restauranter over hele verden.

Domainet, der ligger på hovedgaden i den lille by Mauves syd for Tournon, er så uanseligt, at man nemt kører forbi. Der er så stor efterspørgsel på Hermitage-vinene, at de sælges på allokation, men da det ikke er muligt at øge produktionen af disse, har Jean-Louis dannet J.-L. Chave Selection. Projektet Mon Coeur startede med første årgang 1998 ud fra den simple idé at udvælge nogle domainer fra den store appellation Côtes du Rhône, som arbejdede ud fra de samme værdier, som Jean-Louis ønsker for at lave sin vin.

Domainerne ligger i Visan, Buisson, Vinsobres og Estézargues fra steder, der har det bedste terroir for netop de druer, som skal komplementere hinanden i den færdige vin. Druerne vinificeres på de respektive domainer og lagringen fortsætter i Mauves, hvor de forskellige domainers vin holdes separat i enten store egefade eller cementtanke i 12-18 måneder for netop at kunne foretage blandingen uden at ofre de enkelte cuvéers forskellighed.

Hør podcast om Jean-Louis Chave og Hermitage-området her

Kontaktinformation
37 Avenue du Saint-Joseph
07300 Mauves
Frankrig
http://hermite.fr/domaine-jean-louis-chave

Læs mere

Kort og godt om J.-L. Chave Selection

Område
Rhône, Frankrig

14 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue