Trustpilot

Chave-kassen

J.-L. Chave Selection – Frankrig

Chave-kassen
Chave-kassen Chave-kassen Chave-kassen Chave-kassen Chave-kassen Chave-kassen
På lager (Levering: 1-3 hverdage) Varenr: 7243896
Pris pr. stk. 895,00 DKK Spar 25 %
Normalpris pr. stk. 1.192,00 DKK
Vælg antal
-
+

Bestil nu og få leveret denne vare senest mandag d. 3. juli – (Leveringsinfo)

  • Område: Frankrig

Vinbeskrivelse:

Jean-Louis Chave er kongen af Rhône. Derfor er efterspørgslen på hans vine ofte så enorm, at der ikke altid er flasker nok til alle forhandlere.

For at hylde denne vinvirtuos har vi sammensat en brag af en smagekasse med seks af hans fremragende vine - fem Selection og én Domaine.

Husk, at du selvfølgelig får FRI FRAGT på alle vores prøvekasser.

1 fl. 2014 St. Joseph Blanc, Circa, J.-L. Chave Selection
Druerne kommer fra en parcel på 4 hektar, som Jean-Louis Chave erhvervede I 2009. Den granitholdige jordbund giver vinen en pragtfuld mineralitet. 

Vinen er lys gul med en meget aromatisk næse med citrus og stenfrugt. I munden er den fed og cremet med en let bitter finish.

1 fl. 2014 Côtes du Rhône, Mon Coeur, J.-L. Chave Selection
Farven er smuk dyb nærmest blækfarvet purpur. Bouquet’en er fuld af solbær og vilde blåbær, der domineres af krydrede toner af lakrids, peber og kryddernellike. Smagen er en ren fornøjelse fra den overdådige bærfrugt ledsaget af de strukturerede tanniner. Mon Coeur kan nydes nu, men kan også lagres to-tre år mere for at nyde godt af udviklingen.

★★★★★ - Ekstra Bladet
★★★★★ - Vinbladet

1 fl. 2012 Crozes-Hermitage, Silène, J.-L. Chave Selection
Vinen er saftig og ligefrem, selvom den stadig er en stram typisk syrah-vin og et glimrende eksempel på en veltillavet Crozes Hermitage, der ikke har fået for meget fad, men er holdt præcis, ren og elegant i stilen.

Crozes Hermitage er generelt en fattig fætter til Hermitage-vinene, men god udvælgelse af frugt og fremragende vinfremstilling viser det bedste: Vinen er næsten uigennemsigtig mørk med purpurrøde strejf. I duften finder man peber. Smagen er elegant og smækker med tætte og mørke frugter samt sort peber, der fremhæves af friske toner af urter og syre. Vinen har silkebløde tanniner, der står godt op mod den flotte frugt og gør vinen lettilgængelig, men som på ægte Chave facon vil holde fint i 8-10 år.

90 POINT - Wine Spectator

1 fl. 2014 Crozes-Hermitage, Silène, J.-L. Chave Selection
Vinen er saftig og ligefrem, selvom den stadig er en stram typisk syrah-vin og et glimrende eksempel på en veltillavet Crozes Hermitage, der ikke har fået for meget fad, men er holdt præcis, ren og elegant i stilen.

Crozes Hermitage er generelt en fattig fætter til Hermitage-vinene, men god udvælgelse af frugt og fremragende vinfremstilling viser det bedste.

Vinen har en tæt violet farve. I duften er der modne, let syrlige ribs og blomme. I munden er der moden, rød frugt og hvid peber. Frugten er stramt strukturet af syren og de bløde tanniner.

90 POINT - Wine Spectator

1 fl. 2010 Saint Joseph, Offerus, J.-L. Chave Selection
St Joseph Offerus er en vin med elegance og ynde. Duften har toner af krydderi og violer samt en meget let røg. I smagen er vinen fuld af af vibrerende brombær og kirsebærfrugt. Den er et perfekt eksempel på harmonien, mineraliteten og balancen med områdets terroir af granit. Vinen kan nydes nu, men kan også gemmes til 2017-2018 for at observere disse kvaliteter modne og udfolde sig.

92 POINT - Vinbladet
91 POINT - Wine Spectator

1 fl. 2013 Saint Joseph, Domaine Jean-Louis Chave
Vinen har en mørk farve og aromaer med friske, mørke bær, lidt lakrids og en smule røg. I munden er den meget saftig og vital med en vibrerende syre og koncentrerede brombær og hindbær. Mineraliteten og de fine tanniner giver en meget lang finish.

Land Frankrig
Producent J.-L. Chave Selection
Varenr. 7243896
Beskrivelse af J.-L. Chave Selection

Domaine Jean-Louis Chave har gennem århundreder været et kendt navn ikke blot i Rhônedalen, men i hele verden. Dette domaine er gået i arv fra far til søn siden 1481, og det drives i dag af Jean-Louis, der har overtaget det efter sin far Gerard, som stadig er med på sidelinjen. De er kendte for de flotte Hermitage-vine, som findes på de ypperste restauranter over hele verden.

Domainet, der ligger på hovedgaden i den lille by Mauves syd for Tournon, er så uanseligt, at man n...

Læs mere på J.-L. Chave Selections profil

90 point

Wine Spectator

92 point

Vinbladet

Ekstra Bladet

90 point

Wine Spectator

Vinbladet

90 point

Vinbladet

91 point

Wine Spectator

Vinbladet

Winelab.dk

VinAvisen

Nedenstående anmeldelser kan også gælde tidligere årgange.
Samlet antal bedømmelser: 0
Gennemsnit: 0 af 6
Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket