KÆMPE VINFESTIVAL - lørdag den 4. november! » Læs mere lige her «
Trustpilot

Châteauneuf-du-Pape, Vieilles Vignes

Domaine de la Janasse – Chateauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrig

Full-bodied, concentrated and with building tannin...
94-96 point
Châteauneuf-du-Pape, Vieilles Vignes
På lager (Levering: 1-3 hverdage) Varenr: 1213236
Ved 6 fl. - 625,00 DKK pr. fl. - Spar 10 %
Ved 1 fl. - 695,00 DKK pr. fl.
Pris v/6 fl.625,00 DKK
Tip: Køber du 6 fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks rabat allerede ved 6 fl. Læs mere
Vælg antal
-
+

Bestil nu og få leveret denne vare senest onsdag d. 25. oktober – (Leveringsinfo)

  • Smag: Frugtig og blød, Fyldig og rund, Letkrydret
  • Passer til: Fuglevildt, Lam, Oksekød, Vildt
  • Område: Rhône, Frankrig
  • Årgang: 2015
  • Druer: Grenache, Syrah
  • Alkohol: 15,0%

One of the finest run estates in all of Châteauneuf du Pape is Domaine de la Janasse, which is managed today by the brother and sister pair of Christophe and Isabelle Sabon.
- The Wine Advocate

Vieilles Vignes er Domaine de la Janasses Châteauneuf-du-Pape-flagskib og kommer fra sølle 6 ha vinmarker beliggende på fire vidt forskellige parceller. Disse fire forskellige parceller bidrager med sine unikke, individuelle jorbundsforhold til den perfekte blend: en ”sydlig” med småsten, der bringer fedme og kraft, en "Chaupinlignende" jord, der giver friskhed og syre, en nordligt beliggende mark med rød-ler og småsten, hvor druerne plukkes sent, giver struktur og krop til vinen, og endelig en jord med sand og kalksten, der giver blødhed såvel som mineralitet.
En del af Grenache-druerne kommer vinstokke plantet tilbage i år 1920.

2015 gør sig særlig bemærket for Janasse. Ikke kun fordi der generelt er tale om en fantastisk årgang i Rhônedalen, men også fordi Janasse er begyndt at inkludere en større andel af hele drueklaser i gæringen. Selv i denne Vieilles Vignes, hvor 30% er gæret med hele klaser. Derudover er macerationstiden desuden forlænget til 28 dage, hvilket har frembragt en endnu mere elegant stil, som uden tvivl kommer vinen til gode i de varme årgange. 75% af vinen lagres på store foudres og 25% på 600 ltr. fade (demi-muids). 

Vinbeskrivelse:

Domaine de la Janasse Vieilles Vignes 2015 er en kæmpe Châteauneuf-du-Pape, der på trods af dens massive koncentration på flot vis holder benene solidt plantet på jorden. Den mørkrøde farve efterfølges af en intensiv og tætpakket duft med lag-på-lag af elementer, som fx kirsebær, blåbærkompot, garrique, lakrids, peber og en underliggende mineralitet. I smagen er den massiv og dybt koncentreret med fast tannin, som gør den flot afbalanceret. Eftersmagens længde er et kapitel for sig og indeholder en dejlig saftighed. En fremragende luksus-Châteauneuf, der imponerer i såvel koncentration, finesse og balance - og som uden tvivl vil udvikle sig positivt ved lagring.

Druesammensætning:

80% Grenache
10% Syrah
Mourvèdre
Cinsault,

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine de la Janasse
Årgang 2015
Varenr. 1213236
Drue Grenache
Syrah
Alkohol 15,0%
Beskrivelse af Domaine de la Janasse

Et familieforetagende med stærke holdninger til den vin, de producerer, og en placering blandt de 10 bedste i Châteauneuf-distriktet. Det er i korte træk historien om Domaine de la Janasse, der startede i 1967, hvor Aimé Sabon overtog både sine forældres og svigerforældres vinmarker i Courthezon.

I 1973 dannede han Domaine de la Janasse efter navnet på familiens gård, der dengang rådede over 15 hektar jord. Arealet er siden udvidet via opkøb til nu 55 hektar - i alt forde...

Læs mere på Domaine de la Janasses profil

94-96 point

Robert Parker’s Wine Advocate

97 point

Wine Spectator

94-96 point

Vinous / Antonio Galloni

Nedenstående anmeldelser kan også gælde tidligere årgange.
Carl Johan Erichsen
29/06/2017
En pragtfuld vin jeg stiftede bekendtskab med til en bedre middag med oksemørbrad. Sødmetoner af solbær, lang eftersmag. Jeg har nu lagt 6 flasker hen til en dejlig oplevelse om 4-6 år :))
Lars Jensen
27/06/2017
Sublim producent, sublim årgang, sublim vin
Samlet antal bedømmelser: 2
Gennemsnit: 6 af 6
Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket