93 point
Jeb Dunnuck

255,00

v. 3 stk.
299,00 v. 1 stk.
PÅ LAGER ONLINE
PÅ LAGER I BUTIK

"...the estate did well in 2018, and their Châteauneufs are certainly up with the crème de la crème of the vintage."

- Jeb Dunnuck


93 point
Jeb Dunnuck
93 point
Decanter
91 point
Robert Parker’s Wine Advocate
Vinstyrke2

Clos du Mont-Olivets Châteauneuf-du-Pape er her i årgang 2018 en super-saftig og særdeles afbalanceret Châteauneuf-du-Pape.

Det er en ultraklassisk Châteauneuf frembragt fra tudsegamle Grenache-stokke på gode marker som fx Montalivet, La Crau, Les Blachières, Coste Froide, Bois Seneseau, Palestor, Bois Dauphin, Pied de Baud, Les Bousquets, Les Parrans og Les Marines. Markerne indeholder en variation af både kvartsit, småsten, sand, sandsten og ler. 

Vinificeringen foregår traditionelt, hvor Syrah og Mourvèdre-druerne afstilkes 90%, mens Grenache kun afstilkes med 20%. Både maceration og gæring sker i store cementkar og varer 3 uger, hvor man hyppigt foretager nedpresning af "chapeau'en" og omstikning.

Den malolaktiske gæring sker ligeledes i cementkar, hvorefter vinen lagres i store 60 år gamle træfoudre i ca. 18 måneder.

Châteauneuf-du-Pape er her i årgang 2018 en smuk og finesserig Châteauneuf-du-Pape, som på flot vis demonstrerer, at der ikke nødvendigvis fremstilles gumpetunge vine i varme Rhône-årgange. 

Duften åbner elegant med givende aromaer af jordbær, hindbær, blomme, viol og garrique, mens den i smagen viser blød og givende rød frugt, som går hånd i hånd med den legende syre og velsmurte taninkant.

Slutteligt runder den lange eftersmag på saftig vis denne herlige vinoplevelse smukt af, så friskheden bevares.

En klassisk og særdeles afbalanceret udgave af en Châteauneuf-du-Pape fra dette historiske domæne.

Druesammensætning:

75% Grenache noir
10% Syrah
9% Mourvèdre
6% Andre
(Cinsault, Counoise, Vaccarèse, Terret noir, Picpoul noir, Muscardin)

Om Clos du Mont-Olivet


Clos du Mont-Olivet fra det sydlige Rhône har et rigtig stærkt renommé for at fremstille Châteauneuf-du-Pape af højeste kvalitet. 

Historien om Clos du Mont-Olivet tog for alvor sin begyndelse i 1932, om end der ifølge kilder kan trækkes spor helt tilbage til midten af det nittende århundrede. I 1932 – nogle år efter at de var blevet gift – grundlagde Séraphin Sabon og hans hustru, Marie Jausset, nemlig Clos du Mont-Olivet, som sidenhed er gået i arv.

S...

Læs mere på Clos du Mont-Olivets profil

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Clos du Mont-Olivet
Årgang 2018
Varenr. 1357436
Drue Grenache
Syrah
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Passer til

Fasanbryst i parmaskinke med æbler, rødløg og persillerødder
Fasanbryst i parmaskinke med æbler, rødløg og persillerødder

Det perfekte glas til denne vin

Grassl 1855
Grassl 1855
93 point
Jeb Dunnuck
"...it certainly makes the most of the vintage."

"...the estate did well in 2018, and their Châteauneufs are certainly up with the crème de la crème of the vintage."

- Jeb Dunnuck


93 point
Jeb Dunnuck
93 point
Decanter
91 point
Robert Parker’s Wine Advocate
Vinstyrke2

Clos du Mont-Olivets Châteauneuf-du-Pape er her i årgang 2018 en super-saftig og særdeles afbalanceret Châteauneuf-du-Pape.

Det er en ultraklassisk Châteauneuf frembragt fra tudsegamle Grenache-stokke på gode marker som fx Montalivet, La Crau, Les Blachières, Coste Froide, Bois Seneseau, Palestor, Bois Dauphin, Pied de Baud, Les Bousquets, Les Parrans og Les Marines. Markerne indeholder en variation af både kvartsit, småsten, sand, sandsten og ler. 

Vinificeringen foregår traditionelt, hvor Syrah og Mourvèdre-druerne afstilkes 90%, mens Grenache kun afstilkes med 20%. Både maceration og gæring sker i store cementkar og varer 3 uger, hvor man hyppigt foretager nedpresning af "chapeau'en" og omstikning.

Den malolaktiske gæring sker ligeledes i cementkar, hvorefter vinen lagres i store 60 år gamle træfoudre i ca. 18 måneder.

Châteauneuf-du-Pape er her i årgang 2018 en smuk og finesserig Châteauneuf-du-Pape, som på flot vis demonstrerer, at der ikke nødvendigvis fremstilles gumpetunge vine i varme Rhône-årgange. 

Duften åbner elegant med givende aromaer af jordbær, hindbær, blomme, viol og garrique, mens den i smagen viser blød og givende rød frugt, som går hånd i hånd med den legende syre og velsmurte taninkant.

Slutteligt runder den lange eftersmag på saftig vis denne herlige vinoplevelse smukt af, så friskheden bevares.

En klassisk og særdeles afbalanceret udgave af en Châteauneuf-du-Pape fra dette historiske domæne.

Druesammensætning:

75% Grenache noir
10% Syrah
9% Mourvèdre
6% Andre
(Cinsault, Counoise, Vaccarèse, Terret noir, Picpoul noir, Muscardin)

Om Clos du Mont-Olivet


Clos du Mont-Olivet fra det sydlige Rhône har et rigtig stærkt renommé for at fremstille Châteauneuf-du-Pape af højeste kvalitet. 

Historien om Clos du Mont-Olivet tog for alvor sin begyndelse i 1932, om end der ifølge kilder kan trækkes spor helt tilbage til midten af det nittende århundrede. I 1932 – nogle år efter at de var blevet gift – grundlagde Séraphin Sabon og hans hustru, Marie Jausset, nemlig Clos du Mont-Olivet, som sidenhed er gået i arv.

S...

Læs mere på Clos du Mont-Olivets profil

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Clos du Mont-Olivet
Årgang 2018
Varenr. 1357436
Drue Grenache
Syrah
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

255,00

v. 3 stk.
299,00 v. 1 stk.
PÅ LAGER ONLINE
PÅ LAGER I BUTIK

Passer til

Fasanbryst i parmaskinke med æbler, rødløg og persillerødder
Fasanbryst i parmaskinke med æbler, rødløg og persillerødder

Det perfekte glas til denne vin

Grassl 1855
Grassl 1855

Andre kunder har også købt