- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 6-7 mellemstore friske røde æbler (evt. madæbler)
- 1 spsk. citronsaft
- 85 g hvedemel
- 85 g havregryn
- 0,5 dl ahornsirup
- 100 g brun farin
- 1 knivspids salt
- 100 g koldt smør
Fremgangsmåde
Varm ovnen til 190 grader.
Skræl æblerne og skær dem i skiver/både. Kom dem i et ildfast fad (de behøver ikke ligge pænt) og dryp med citronsaften. Hæld ahornsirup over æblerne.
Rør i en stor skål mel, havregryn, brun farin og salt sammen. Skær smørret i små stykker og kom det i melblandingen. Skær/hak nu smørret med to knive (og evt. lidt med hænderne til sidst), indtil det ligner en crumble (smuldredej).
Dæk æblerne med crumble-blandingen og tryk den lidt ned i. Bag uden at dække i ca. 40 min., indtil crumblen er blevet flot gylden. Du kan godt lave kagen i forvejen og lune den lige før servering.
Serveres lun med creme fraiche eller vaniljeis.
Alternativ: Crumble-blandingen kan med fordel også bruges til andre frugter, fx skovbær, pærer, blommer, ferskner, kirsebær eller en blanding af frugterne. Bare du har et godt tykt lag frugt i fadet.
Har du ingen ahornsirup, kan du erstatte den med yderligere 50 g brun farin.
Tip 1: Har du lyst til at dryppe et par spsk. brandy/cognac eller calvados på frugterne til en adults-only-version, er det helt fint.
Tip 2: Prøv at komme lidt hakkede mandler i crumble-blandingen. Mmm!
Til denne ret anbefaler Cecilia: