- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
Lammeskank:
- 2 stk. lammeskank
- 1 dl rødvin
- 2 skalotteløg i skiver
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 tsk. tomatpuré
- 4 dl vand
Syltede tyttebær:
- 100 g tyttebær
- 200 g sukker
- 200 g vand
Kartoffelpuré:
- 3 bagekartofler
- 150 g smør
- 1 dl mælk
- ½ rødløg
- Estragon
Fremgangsmåde
Lammeskank:
Lammeskankerne brunes af i en gryde, og der tilsættes løg, tomatpuré, hvidløg, gulerødder, rødvin og vand. De braiseres i 1-2 timer alt efter størrelse og kvalitet. Lagen sigtes og reduceres, hvorefter man har en sauce at glasere sine skanker i.
Syltede tyttebær:
Sukker og vand koges op og hældes over tyttebærene.
Kartoffelpuré:
Kartoflerne bages ved 160 grader i 40-60 min., til de er helt møre. Skæres over, og indholdet skrabes ud med en ske. Køres igennem en kartoffelsigte eller normal sigte, så den er klumpfri. Tilsættes 150 g smeltet smør, røres homogen og derefter tilsættes 1 dl varm mælk under omrøring. Smages til og tilsættes fintsnittet rødløg og hakket estragon.
Anretning:
Lammeskankerne pyntes evt. med hakket citronskal, hakkede urter af eget ønske (salvie, timian, rosmarin), ristede brødkrummer og et par fine skiver rødløg.
Tyttebær lægges på skankerne eller ved siden af, og kartoffelpuréen lægges i en fin skefuld ved siden af skanken.
Se med når Jysk Vins sommelier Cecilia besøger restaurant Fru Larsen og samtidig giver nogle vinanbefalinger til retten.