- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 4 stk. lammebagskank
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 1 helt hvidløg
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. Garam Marsala (blandingskrydderi)
- 2 l hønsefond
- 20 små skalotteløg
- 20 tørrede abrikoser
- 20 cherrytomater
- Friskhakket koriander
Fremgangsmåde
Brun lammeskankerne i ovnen i ca. 20 minutter ved 250 grader. Rengør løg, hvidløg og gulerødder og skær dem i grove stykker. Brun dem af i en stor stegegryde, tilsæt Garam Marsala og tomatpuré og svits det igennem. Tilsæt så hønsefond og de brunede lammeskanker. Læg låg på gryden og dæmp varmen, så det kun akkurat koger. Lad det koge i et par timer, indtil kødet begynder at løsne sig fra benene. Vend lammeskankerne undervejs og tilsæt lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
Når skankerne er færdige, tages de op af gryden og holdes varme i ovnen. Suppen sigtes. Grøntsagerne skal ikke bruges mere. Blend dem med en smule af suppen og frys det til senere brug. Det giver en god base til sauce.
Pil skalotteløgene og svits dem i lidt olie, halvér de tørrede abrikoser og tilsæt dem sammen med den sigtede suppe. Lad den koge i ca. 10 min., til løgene er møre. Smag til med salt og peber, jævn evt. med lidt maizena. Tilsæt tomaterne og lad dem koge med i 2-3 min. Lige inden servering tilsættes friskhakket koriander.
Anretning: I en stor, dyb tallerken sættes lammeskanken, og saucen med fyld hældes rundtom. Servér ovnstegte kartofler og salat til.