Bodegas Tamerán

Bodegas Tamerán

Gran Canaria

Bodegas Tamerán

Bodegas Tamerán blev en realitet på baggrund af en tidligere fodboldstjernes drøm om at skabe topvine fra sit hjemstavn på Gran Canaria. Da David Silva blev verdensmester for Spanien i 2010, europamester i 2012 og samtidig tørnede ud for det stjernespækkede Manchester City i Premier League, stod det ikke umiddelbart skrevet i forskrifterne, at et vineventyr skulle blive en del af den ydmyge fodboldstjernes fremtid. 

Efter at den særdeles vininteressede David havde smagt vine fra Jonatan Garcia (Suertes del Marques) fra nabo-øen Tenerife, kom fodboldspilleren dog på andre tanker. David tog kontakt til Jonatan, hvorefter der i den kommende periode opstod et venskab mellem de to. På baggrund af dette opkøbte David vinmarker på Gran Canaria og lod Jonatan Garcia stå for at producere vinene. Bodegas Tamerán var skabt.

"Bodegas Tamerán wines are already immensely impressive..."
- Decanter (om debutårgangen, 2020)

Første årgang 2020 blev produceret i lejede bygninger, mens vinene herefter er produceret i et nybygget vineri. Vinene produceres efter samme filosofi som hos Jonatans andre vinerier (Suertes del Marques og Ocampo). Man benytter sig af økologiske principper (uden ceritificering) og bruger minimal intervention for at skabe så terroirtro vine som muligt.

Terroiret er generelt meget forskelligt fra Tenerife, hvorfor vinene da heller ikke kan sammenlignes helt med vinene fra nabo-øen. Javel, med begge øers status som vulkan-øer har vinene selvfølgelig en udpræget og nærmest 'røget' mineralitet til fælles. Jordbunden på Tenerife har dog langt lavere PH-værdi end på Gran Canaria, mens markerne på sidstnævnte typisk også er lidt varmere med en større aromatisk profil til følge. 

I domænets korte levetid er Tamerán blevet Gran Canarias mest eftertragtede vinhus.

"Tamerán har allerede gjort Gran Canaria til lidt af et kultvinsted."
- René Langdahl

Læs mere

Kort og godt om Bodegas Tamerán

Område
Gran Canaria, Spanien

Ejer:
David Silva

Winemaker:
Jonatan Garcia

Druer:
Malvasia
Verdelho
Marmajuelo
Vijariego

4 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue