- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 1 kg blå blommer
- 1 dl vand
- 250 g hvidt sukker
- 250 g rørsukker
- 2½ dl portvin (se anbefaling)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. flydende konserveringsmiddel (fx Atamon)
- 1 rent opbevaringsglas med låg, 1,5 liter
Tilbehør: gerne vaniljeis eller flødeskum
Fremgangsmåde
Blommerne skylles og halveres, og stenene fjernes. Læg blommerne i det rene glas. Kog vand og sukker til lage. Tag af varmen og tilsæt portvin, vaniljesukker og konserveringsmiddel. Hæld blandingen over blommerne og sæt i køleskabet uden låg.
Rør rundt dagligt i 3 dage, inden glasset lukkes. Opbevares altid i køleskabet.
Smager bedst, efter de har trukket i et par uger. Holder i flere år, også efter de er åbnet. Og der er nok til flere gange gæster. Jeg serverer ca. 5-6 halve per person i en lille dessertskål. Det plejer at være nok, da de er intense og søde.
Gode råd om portvin:
- Den samme portvin, som du brugte i desserten, kan du servere til den.
- Trend: det er et must at servere portvin køligt, gerne i hvidvinsglas.
- Tawny portvin holder sig fint flere uger på køl efter åbning.