Blommer i portvin
Blommer i portvin
"

Blommer i portvin

Opskrift af:
40 minutter + 2 uger
Antal personer: 10
Denne lækre opskrift har min kære svigermor, Anna-Marie Søndergaard, kreeret. En dessert, der er værd at vente på, og så er den oven i købet nem at lave. Smager guddommeligt med flødeskum eller vaniljeis og gerne et glas kold portvin til.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 kg blå blommer
  • 1 dl vand
  • 250 g hvidt sukker
  • 250 g rørsukker
  • 2½ dl portvin (se anbefaling)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. flydende konserveringsmiddel (fx Atamon)
  • 1 rent opbevaringsglas med låg, 1,5 liter

Tilbehør: gerne vaniljeis eller flødeskum

Fremgangsmåde

Blommerne skylles og halveres, og stenene fjernes. Læg blommerne i det rene glas. Kog vand og sukker til lage. Tag af varmen og tilsæt portvin, vaniljesukker og konserveringsmiddel. Hæld blandingen over blommerne og sæt i køleskabet uden låg.

Rør rundt dagligt i 3 dage, inden glasset lukkes. Opbevares altid i køleskabet.

Smager bedst, efter de har trukket i et par uger. Holder i flere år, også efter de er åbnet. Og der er nok til flere gange gæster. Jeg serverer ca. 5-6 halve per person i en lille dessertskål. Det plejer at være nok, da de er intense og søde.

Gode råd om portvin:

  • Den samme portvin, som du brugte i desserten, kan du servere til den.
  • Trend: det er et must at servere portvin køligt, gerne i hvidvinsglas.
  • Tawny portvin holder sig fint flere uger på køl efter åbning.