- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 4 stk. mør oksefilet eller -mørbrad á ca. 200 g
- Havsalt
- 4 tykke skiver god røget skinke
- 4 æg
- 8 mellemstore kartofler
- Ca. 8 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Saucen:
- 3 dl hvidvin
- 9 spsk. citronsaft
- 6 dråber tabasco
- 3 laurbærblade
- 3 små skalotteløg, finthakkede
- 2-3 stk. piri piri-chilier, finthakkede (fås friske eller i glas)
- Ca. 1 dl fløde (kan udelades, og så vil saucen smage stærkere)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 100 grader.
Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Dup dem tørre og råsteg dem på en pande med 3 spsk. olie i ca. 15-20 min.
Imens opvarmer du en anden pande med ca. 2 spsk. olie og steger bøfferne i ca. 5 min. på hver side – afhængigt af tykkelsen, og hvor gennemstegte I ønsker dem. Drys med havsalt. Tag dem af panden og hold dem varme i et fad i ovnen.
Steg skinkeskiverne på den samme pande (uden at rengøre den) i ½ min. på hver side og læg dem oven på bøfferne.
Kom de hakkede løg, piri piri og laurbærblade på den varme pande og rist dem i 2-3 minutter. Tilsæt hvidvin, citronsaft, tabasco og fløde og lad det koge igennem ved svag varme i 2-3 minutter. Sluk for varmen og lad saucen stå.
Tag kartoflerne af panden og fordel dem på 4 middagstallerkener, idet du fordeler skiverne pænt hele vejen rundt på tallerkenkanten (bøffen lægges på i midten bagefter).
Kom 3 spsk. olie på den pande, hvor kartoflerne var. Lav 4 spejlæg.
Tag bøfferne med skinke ud af ovnen og placer dem i midten af hver tallerken. Fordel saucen på de 4 tallerkener og pynt til sidst med spejlæg oven på bøfferne. Sådan serveres denne ret i Portugal. God fornøjelse!
Ekstra info: Piri piri-chilien kom tilsyneladende til Portugal fra Mozambique, en tidligere koloni. I dag bruges den flittigt i den portugisiske madlavning. Piri piri betyder peber-peber på Swahili og er en smagfuld og ret stærk chili.