Benoit Girardin

Benoit Girardin

Bourgogne

Benoit Girardin

At unge generationer brager frem for at skabe deres egen identitet, er Benoit Girardin et levende eksempel på. 

I generation efter generation er Girardin-domænet gået i arv, før Benoit i 2020 overtog 8 ha fra det historiske domæne og nu har fået opfyldt sit ønske om at lave "sin egen vin."

Årgang 2020 er derfor domænets første årgang.

Inden da har Benoit ikke kun fået erfaring fra familiens domæne, men har desuden en uddannelse som vin-ønolog fra Beaune. 

Markerne tæller appellationer som Santenay, Savigny-Les-Beaune, Chassagne Montrachet og Pommard, som står plantet med gamle vinstokke. Her er Benoits filosofi klar. Han ønsker at lave vine af topkvalitet frembragt så naturligt som muligt med fokus på det hårde arbejde i marken og så lidt indblanding i vinifikationen som muligt. Terroirtro vine, der skal smage af deres oprindelse!

Typisk betyder det både selektering af druer i forbindelse med høst og ved ankomst til vineriet. Gæring på brugte fade - udelukkende naturlig gæring og dermed ingen brug af kulturgær. Der udøves kun diskret ekstraktion for rødvinenes vedkommende. Lagring sker typisk med gærresterne for hvidvinene og generelt ved brug af fade med varierende alder og tapning ift månen (biodynamisk tilgang). 

Girardins vine er ensbetydende med elegante, charmerende og ærlige vine, som bare smager af stedet, de kommer fra.

Læs mere

Kort og godt om Benoit Girardin

Område
Bourgogne, Frankrig

Vinmager:
Benoit Girardin

Primære druer:
Pinot Noir
Chardonnay

Appellationer:
Santenay
Chassagne Montrachet
Pommard
Savigny-les-Beaunehttps://benoit-girardin.com/en/
18 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue