Barolo, Ginestra Casa Maté 2018 - Rødvin - Køb på Jyskvin.dk
95 point
Wine Spectator

675,00

v. 1 stk.
På lager online
På lager i butik
FRI FRAGT fra 699,- / 6 fl. Vin

"Rene kæberaslere, vinøse Eiffeltårne, flydende skønmalerier og fraktalvinkunst.."

- René Langdahl (om Grasso Chiniera - og Casa Maté 2016)


95 point
Wine Spectator
95 point
Robert Parker’s Wine Advocate
94 point
James Suckling

Gianluca Grasso har de seneste år markeret sig som en af Piemontes Barolo-stjerner. Ikke mindst demonstreret her i den ellers ret udfordrende årgang 2018, hvor Grasso har måttet sige farvel til ca. halvdelen af det normale udbytte for at selektere så hårdt for at opnå den ønskede kvalitet.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand og kalksten i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord og knapt så veldrænende jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på grund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen.

Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

95 POINT | The Wine Advocate
"From a vineyard located across from Gavarini Chiniera, this is a slightly more robust and concentrated wine. The 2018 Barolo Ginestra Casa Maté sources its fruit from a position at a slightly lower elevation with a bigger component of clay in the soils. The south and southeast-facing hillside is also more open to the horizon. These conditions give the Ginestra Casa Maté a broad texture and rich flavors of black and purple fruits. The wine is compact with dense texture that will relax over the next 10 years of age. Production is 12,000 bottles."
- Monica Larner

Druesammensætning:

Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2018
Varenr. 2350136
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Cru | Vigneron Series
Cru | Vigneron Series
95 point
Wine Spectator
"An excellent interpretation of the vintage."

"Rene kæberaslere, vinøse Eiffeltårne, flydende skønmalerier og fraktalvinkunst.."

- René Langdahl (om Grasso Chiniera - og Casa Maté 2016)


95 point
Wine Spectator
95 point
Robert Parker’s Wine Advocate
94 point
James Suckling

Gianluca Grasso har de seneste år markeret sig som en af Piemontes Barolo-stjerner. Ikke mindst demonstreret her i den ellers ret udfordrende årgang 2018, hvor Grasso har måttet sige farvel til ca. halvdelen af det normale udbytte for at selektere så hårdt for at opnå den ønskede kvalitet.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand og kalksten i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord og knapt så veldrænende jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på grund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen.

Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

95 POINT | The Wine Advocate
"From a vineyard located across from Gavarini Chiniera, this is a slightly more robust and concentrated wine. The 2018 Barolo Ginestra Casa Maté sources its fruit from a position at a slightly lower elevation with a bigger component of clay in the soils. The south and southeast-facing hillside is also more open to the horizon. These conditions give the Ginestra Casa Maté a broad texture and rich flavors of black and purple fruits. The wine is compact with dense texture that will relax over the next 10 years of age. Production is 12,000 bottles."
- Monica Larner

Druesammensætning:

Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2018
Varenr. 2350136
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

675,00

v. 1 stk.
På lager online
På lager i butik
FRI FRAGT fra 699,- / 6 fl. Vin

Det perfekte glas til denne vin

Cru | Vigneron Series
Cru | Vigneron Series

Andre kunder har også købt