97 point
Robert Parker’s Wine Advocate
Udsolgt

600,00

v. 1 stk.

Vil du have besked, når produktet kommer på lager igen?

Modtag en e-mail, når produktet igen er på lager. Din e-mail adresse vil ikke blive brugt til andre formål.

“Gianluca Grasso's 2015 Barolos are wonderfully nuanced, polished wines that capture everything the vintage had to offer.”

- Antonio Galloni, Vinous


97 point
Robert Parker’s Wine Advocate
96 point
Vinous / Antonio Galloni
96 point
James Suckling
95 point
Wine Spectator

Gianluca Grasso har med årgang 2015 sat en tyk streg under, at han hører til blandt Barolos absolutte top.

Dette især demonstreret med denne maskuline udgave af Casa Maté, som skamroses blandt en bred vifte af internationale anmeldere.

Efter en noget udfordrende årgang 2014, hvor Grasso pga. ekstremt lave udbytter undlod at aftappe enkeltmarksvinene for i stedet at lave en mere prisvenlig og charmerende Barolo, ser vi nu Grasso i en Barolo-form, som vi nærmest aldrig har set lignende.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere med et større indhold af sand i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på baggrund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen. Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst fra de ca. 40 år gamle vinstokke og den efterfølgende nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

Casa Maté 2015 er intet mindre end en monumental og givende udgave fra den lerholdige Ginestra-mark, som altid leverer langt levende, strukturerede Baroloer.

Vinen står med en klar, granatrød farve og højintense, dybe aromaer af modne kirsebær, lakrids, balsamiske toner og blomster.

I munden rummer frugten både saft og kraft. Dette demonstreret af dens ekspressive, elegante frugt, som på smuk vis holdes i skak af et imponerende tanninskelet.

Syren spræller, og eftersmagen viser uhyggelig længde i denne vilde og bredskuldrede Barolo, som er skabt til den lange bane.

Wauw!

Druesammensætning:

100% Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 1
Gennemsnit: 6 af 6

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2015
Varenr. 2190836
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru
97 point
Robert Parker’s Wine Advocate
"It´s another beautiful Barolo."
Udsolgt

“Gianluca Grasso's 2015 Barolos are wonderfully nuanced, polished wines that capture everything the vintage had to offer.”

- Antonio Galloni, Vinous


97 point
Robert Parker’s Wine Advocate
96 point
Vinous / Antonio Galloni
96 point
James Suckling
95 point
Wine Spectator

Gianluca Grasso har med årgang 2015 sat en tyk streg under, at han hører til blandt Barolos absolutte top.

Dette især demonstreret med denne maskuline udgave af Casa Maté, som skamroses blandt en bred vifte af internationale anmeldere.

Efter en noget udfordrende årgang 2014, hvor Grasso pga. ekstremt lave udbytter undlod at aftappe enkeltmarksvinene for i stedet at lave en mere prisvenlig og charmerende Barolo, ser vi nu Grasso i en Barolo-form, som vi nærmest aldrig har set lignende.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere med et større indhold af sand i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på baggrund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen. Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst fra de ca. 40 år gamle vinstokke og den efterfølgende nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

Casa Maté 2015 er intet mindre end en monumental og givende udgave fra den lerholdige Ginestra-mark, som altid leverer langt levende, strukturerede Baroloer.

Vinen står med en klar, granatrød farve og højintense, dybe aromaer af modne kirsebær, lakrids, balsamiske toner og blomster.

I munden rummer frugten både saft og kraft. Dette demonstreret af dens ekspressive, elegante frugt, som på smuk vis holdes i skak af et imponerende tanninskelet.

Syren spræller, og eftersmagen viser uhyggelig længde i denne vilde og bredskuldrede Barolo, som er skabt til den lange bane.

Wauw!

Druesammensætning:

100% Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2015
Varenr. 2190836
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

600,00

v. 1 stk.

Vil du have besked, når produktet kommer på lager igen?

Modtag en e-mail, når produktet igen er på lager. Din e-mail adresse vil ikke blive brugt til andre formål.

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 1
Gennemsnit: 6 af 6

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru

Andre kunder har også købt