97 point
Vinous / Antonio Galloni

600,00

v. 1 stk.

“Gianluca Grasso's 2015 Barolos are wonderfully nuanced, polished wines that capture everything the vintage had to offer.”

- Antonio Galloni, Vinous


97 point
Vinous / Antonio Galloni
96 point
Robert Parker’s Wine Advocate
95 point
Wine Spectator
98 point
James Suckling

Gianluca Grasso har med sin årgang 2015 virkelig demonstreret, at han hører til blandt Barolos absolutte top. 

Efter en noget udfordrende årgang 2014, hvor Grasso pga. ekstremt lave udbytter undlod at aftappe enkeltmarksvinene for i stedet at lave en mere prisvenlig Barolo, ser vi nu Grasso i en Barolo-form, som vi nærmest aldrig har set lignende. 

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst. 
Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord. 

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på baggrund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt. 

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen. Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande. 

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

Chiniera 2015 er en koncentreret og langtl evende udgave af en Monforte-Barolo, som på smuk vis formår at kombinere power med elegance. 

Vinens klare, granatrøde og let-transparent farve efterfølges af rene, højintense og elegante aromaer af røde kirsebær, roser, lakrids, mint og kalk.

I munden smyger den righoldige, modne og svævende frugt sig blødt over tungen, mens de faste og fokuserede tanniner er så velintegrerede, at helhedsoplevelsen er særdeles kompleks. 

En af de mere eksplosive udgaver af Chiniera, som vi har smagt.

Og en Barolo med et særdeles langt liv foran sig.

Druesammensætning:

100% Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2015
Varenr. 2190936
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru
97 point
Vinous / Antonio Galloni
"...is just as stunning..."

“Gianluca Grasso's 2015 Barolos are wonderfully nuanced, polished wines that capture everything the vintage had to offer.”

- Antonio Galloni, Vinous


97 point
Vinous / Antonio Galloni
96 point
Robert Parker’s Wine Advocate
95 point
Wine Spectator
98 point
James Suckling

Gianluca Grasso har med sin årgang 2015 virkelig demonstreret, at han hører til blandt Barolos absolutte top. 

Efter en noget udfordrende årgang 2014, hvor Grasso pga. ekstremt lave udbytter undlod at aftappe enkeltmarksvinene for i stedet at lave en mere prisvenlig Barolo, ser vi nu Grasso i en Barolo-form, som vi nærmest aldrig har set lignende. 

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst. 
Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand i modsætning til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord. 

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på baggrund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt. 

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen. Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande. 

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slovenske fade.

Chiniera 2015 er en koncentreret og langtl evende udgave af en Monforte-Barolo, som på smuk vis formår at kombinere power med elegance. 

Vinens klare, granatrøde og let-transparent farve efterfølges af rene, højintense og elegante aromaer af røde kirsebær, roser, lakrids, mint og kalk.

I munden smyger den righoldige, modne og svævende frugt sig blødt over tungen, mens de faste og fokuserede tanniner er så velintegrerede, at helhedsoplevelsen er særdeles kompleks. 

En af de mere eksplosive udgaver af Chiniera, som vi har smagt.

Og en Barolo med et særdeles langt liv foran sig.

Druesammensætning:

100% Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2015
Varenr. 2190936
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

600,00

v. 1 stk.

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru

Andre kunder har også købt