Smag på vin
Skarp pris

89,95

v. 6 stk.
119,95 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere
Smag på vin
Flaskehalsen
91 point
James Suckling
90 point
Wine Enthusiast

2016 har virkelig tilsmilet Barbera-druen, hvor der generelt er lavet fantastiske vine. Denne klassiske Barbera, som nu i øvrigt er certificeret økologisk, er frembragt med det formål at lave en terroirtro vin, der ærligt viser Barbera-druens egenskaber til at skabe friske, frugtige vine.

Druerne kommer fra marken ”Froi”, som med en sydvest-vendt eksponering omkranser Rivettis ejendom i Neive. Vinstokkene på den 5 ha store kalstensholdige vinmark er 30-40 år gamle. Her foregår al høst og sortering med håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt. I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Her benyttes temperaturstyrede ståltanke med daglig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser. Vinen lagres efterfølgende i 8 måneder på stål, hvorefter vinen lagrer yderligere 4 måneder, inden den frigives til salg. I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter. Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Vinbeskrivelse:

Barbera Froi er en ærkeklassisk Barbera, som ærligt og utæmmet viser, hvor ren og frisk en Barbera-vin kan fremstå. 

Vinen er mørkrød i farven med en middelintens og elegant næse med jordbær, hindbær og lakrids. I munden smyger frugten sig blødt og elegant over tungen - og næsten helt tanninfri, som Barbera-druen jo i sig selv er. Den har sprællende syre, forekommer afbalanceret og med lækker saftighed. En frisk og særdeles madvenlig vin, hvor drikkeglæden i denne Barbera-venlige årgang 2016 er helt i top!

Druesammensætning:

100% Barbera

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2016
Varenr. 2173636
Drue Barbera
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter

Bliv klogere på vinen

Økologisk vindyrkning
Økologisk vindyrkning

Vinen passer til

Hjemmelavede gourmet-burgere med tomater og spinat
Hjemmelavede gourmet-burgere med tomater og spinat
Smag på vin
"Superfrisk og ren i syren, der spiller flot sammen med frugten"
Smag på vin
Flaskehalsen
91 point
James Suckling
90 point
Wine Enthusiast

2016 har virkelig tilsmilet Barbera-druen, hvor der generelt er lavet fantastiske vine. Denne klassiske Barbera, som nu i øvrigt er certificeret økologisk, er frembragt med det formål at lave en terroirtro vin, der ærligt viser Barbera-druens egenskaber til at skabe friske, frugtige vine.

Druerne kommer fra marken ”Froi”, som med en sydvest-vendt eksponering omkranser Rivettis ejendom i Neive. Vinstokkene på den 5 ha store kalstensholdige vinmark er 30-40 år gamle. Her foregår al høst og sortering med håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt. I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Her benyttes temperaturstyrede ståltanke med daglig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser. Vinen lagres efterfølgende i 8 måneder på stål, hvorefter vinen lagrer yderligere 4 måneder, inden den frigives til salg. I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter. Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Vinbeskrivelse:

Barbera Froi er en ærkeklassisk Barbera, som ærligt og utæmmet viser, hvor ren og frisk en Barbera-vin kan fremstå. 

Vinen er mørkrød i farven med en middelintens og elegant næse med jordbær, hindbær og lakrids. I munden smyger frugten sig blødt og elegant over tungen - og næsten helt tanninfri, som Barbera-druen jo i sig selv er. Den har sprællende syre, forekommer afbalanceret og med lækker saftighed. En frisk og særdeles madvenlig vin, hvor drikkeglæden i denne Barbera-venlige årgang 2016 er helt i top!

Druesammensætning:

100% Barbera

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2016
Varenr. 2173636
Drue Barbera
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Skarp pris

89,95

v. 6 stk.
119,95 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

Bliv klogere på vinen

Økologisk vindyrkning
Økologisk vindyrkning

Vinen passer til

Hjemmelavede gourmet-burgere med tomater og spinat
Hjemmelavede gourmet-burgere med tomater og spinat

Andre kunder har også købt

Kontakt
JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44
Åbningstider butik
Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket