- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 300 g aspargeskartofler
- ca. 75 g røget smør
- ca. 150 g rå blæksprutte i meget tynde ringe
- Urter (vild martsviol, skovsyre, guldstjerne, døvnælde, kokleare, mynte, pengeurt, sødskærm, vinterkarse)
- 1 spsk. fermenteret hyldeblomst, hakket
- Salt
Røget smør
- 1 pakke økologisk smør
- Hø
Fremgangsmåde
Vask kartoflerne grundigt.
Skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern (eller brug en kartoffelskræller i en snæver vending).
Smelt det røgede smør i en gryde og kom kartoffelskiverne i. Vend dem rundt i smørret 3-4 minutter og lad dem blive varmet godt igennem, uden de tager farve.
Tilsæt de tynde, rå blæksprutteringe og vend dem med smør og kartofler. De skal kun lige få varmen ca. 1 minut, så de samler sig og bliver nærmest bløde og smeltende.
Smag til med salt og hakket, fermenteret hyldeblomst og anret straks på lune tallerkner og dæk med masser af friske urter.
Røget smør
Skær smørret i tern og læg dem i en lille bakke.
Læg hø i grillen og tænd ild til det. Stil smørret ved siden af og læg straks låg på, så ilden dør og høet begynder at ryge. Lad smørret røge i 5-10 minutter.
Mos det sammen, så røgsmagen fordeler sig og stil det på køl.
Alternativ til fermenterede hyldeblomster:
- 2 hyldeblomstskærme
- 1/2 dl æbleeddike
Kom hyldeblomster og eddike i en frysepose og sug luften ud. Luk posen tæt og lad hyldeblomsterne trække i køleskabet i min. 1 døgn
Til aspargeskartofler med blæksprutte, røget smør og vilde urter anbefaler vi:
269,00 DKK
109,00 DKK
195,00 DKK
139,00 DKK
185,00 DKK
289,00 DKK
225,00 DKK