Andesylte til julebordet
Andesylte til julebordet
"

Andesylte til julebordet

Opskrift af:
3 dage
Antal personer: 6
Opskrift på andesylte til julebordet er en klassisk sylte. Nydes gerne med et godt glas hvidvin, fx på Chardonnay-druen.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 2 kg berberi-andelår
  • 200 g groft salt
  • 50 g sukker
  • Friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 4-5 laurbærblade
  • Et par stilke timian
  • 8 blade husblas

Fremgangsmåde

Skyl andelårene og læg dem i en skål. Bland salt, sukker og peber sammen og hæld det over andelårene. Vend dem godt rundt og stil dem i køleskabet i ca. 1 døgn.

Næste dag: Skyl andelårene godt og lad dem ligge i koldt vand i ½ time.

Imens laves en let suppe til at koge andelårene i - 2 l vand med løg, hvidløg, porre, gulerod, persillerod, laurbærblade og timian. Bring vandet i kog og tilsæt de rengjorte urter i grove stykker (løg, hvidløg, porre, gulerod, persillerod, laurbærblade og timian). Læg andelårene i suppen og spæd evt. til med ekstra vand, så de er dækket. Bring suppen i kog, læg låg på og skru ned, så den kun lige koger - skum jævnligt for snavs og fedt og spæd evt. til med mere vand. Suppen skal koge i ca. 2 timer, til lårene er helt møre. Tag lårene op og lad dem afkøle let. Pil lårene, så der kun er det rene kød tilbage. Brug en bageform eller lignende. Beklæd den med husholdningsfilm og læg andekødet ned i. Sigt suppen og tag ca. ½ liter i en ren gryde og bring det i kog - smag til med salt og friskkværnet peber. Udblød de 8 blade husblas i koldt vand, og smelt husblassen i den varme suppe. Hæld suppen over andekødet, så det lige dækker. Stil den på køl i mindst 6 timer og helst til dagen efter.

Tag nu den færdige andesylte ud af formen og skær den i skiver til anretning.

Serveringsforslag: Som klassisk sylte med grov sennep og rødbede eller med æblechutney, blade af endivesalat og mild senneps-fløde.