- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 125 g blødgjort smør
- 225 g rørsukker
- 25 g brun farin
- 2 æg
- 375 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. salt
- 2 dl mælk
- 1 flaske ahornsirup (250 ml)
- ½ l fløde
- Evt. 4 spsk. kokosmælk
- Gerne en ildfast glasskål, der kan indeholde 2,5 liter
Drys: evt. lidt malet kaffe
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk smør, sukker og farin til en cremet konsistens. Tilsæt et æg ad gangen, mens du pisker videre. Rør hvedemel sammen med bagepulver, salt og vaniljesukker i en lille skål. Kom skiftevis melblanding og mælk i æggeblandingen. Rør til en jævn kagedej.
Kom ahornsirup, fløde og evt. kokosmælk i en lille gryde og bring det i kog. Tag saucen af varmen og hæld den i den ildfaste glasskål. Fordel forsigtigt dejklumperne direkte på sirupsaucen med en stor ske. Kom kagen i ovnen på en bradepande med bagepapir (da det kan komme til at flyde lidt over) og bag kagen i ca. 40 min.
Kagen er klar, når du kan stikke en kniv eller tandstikker i midten, uden at der kommer flydende dej på. Tag den ud og lad den afkøle lidt inden servering.
Du kan også forberede kagen om formiddagen, og den behøver ikke komme på køl. Lun pudding-kagen i en forvarmet ovn lige før servering. Lad gæsterne drysse en lille smule malet kaffe på, hvis de har lyst.