Æble-smuldrekage med portvin
"

Æble-smuldrekage med portvin

Opskrift af:
2 timer og en halv
Antal personer: 4
Æble-smuldrekage med portvin er en nem og lækker dessert der inderholder portvin og hvor portvin også gerne serveres til.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 100 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 100 g mandler
  • 100 g mel
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 4 æbler

Tilbehør: cremefraiche

Fremgangsmåde

Læg rosinerne i portvinen og lad dem trække i 2 timer. Blend mandlerne groft, og vend mel, smør og sukker i til en smuldret dej.

Skræl æblerne, skær dem i grove terninger og fordel dem i smurte ildfaste portionsskåle. Fordel de udblødte rosiner over og drys smuldredejen jævnt over.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 20 minutter, til de er fint gyldne. Servér dem lune med iskold cremefraiche.