- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
A Pie de Tierra
At de to kammerater Aitor Paul og David Villamiel på så kort tid ville få en sådan succes med deres ”hobby-projekt” i udkanten af Sierra de Gredos kom mildest talt bag på dem selv. For på trods af de befinder sig i ingenmandsland vest for Madrid, og produktionen begrænser sig til små 10.000 flasker, fik Luis Guttierez fra The Wine Advocate alligevel smagt deres første årgang og tildelte dem særdeles rosende ord med på vejen:
”…like Gredos meets Châteauneuf, finesse and elegance…”
- The Wine Advocate
Projektet A Pie de Tierra blev en realitet tilbage i 2015 da de dengang to (vin- og ønologistuderende) i Madrid besluttede at drive Davids allerede familiearvede vinmarker i Méntrida som et fælles projekt.
10.000 flasker - anden årgang - allerede anmeldt af Parker.
David havde før arbejdet med vin, mens Aitor Paul er uddannet sommelier med egen vinbutik i Madrid.
Vininspirationen kommer fra det hæderskronede Comando G, som David arbejdede hos lige efter sine studier, og hvis vinstil de begge har stor begejstring for. Dvs. at man også her kan finde den elegante, rødfrugtede og ”jordbær-agtige” Grenache-stil, som de højtbeliggende sand – og granitholdige marker i Sierra de Gredos kan frembringe så flot, når vinen ikke overgøres. Og det gør den absolut ikke her, hvor de gamle vinstokke dyrkes ud fra en biodynamisk filosofi, og vinen vinificeres på naturlig vis med brug af spontangæring med en stor andel hele klaser, længerevarende maceration og udelukkende lagring på brugte fade.
Man ønsker at frembringe en kølig, usminket og terroirtro Grenache-stil, hvorfor vinhusets navn da også er afstedkommet af deres fælles mål. ”A Pie de Tierra” betyder nemlig ”en fod på jorden”.
Kort og godt om A Pie de Tierra
OmrådeMéntrida - Sierra de Gredos, Spanien
Vinmagere:
Aitor Paul og David Villamiel
Primære drue:
Garnacha
https://www.apiedetierra.com/