- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 1 kg tyndsteg af ungkvæg (eller 1 kalveculotte)
- Salt og friskkværnet peber
- 6-7 semi-dried tomater
- 1 bundt grønne asparges
- 1 rød peber i store stykker
- 1 moden avocado
- 150 g slikærter
- Ekstra jomfruolivenolie til pensling / marinering af grøntsager
- Blandede salatblade (fx hjertesalat, rucola, babyspinat, feldsalat)
- Sesamfrø til drys
- Friske korianderblade til pynt
Dressing
- 6 spsk. sesamolie
- 4 spsk. soyasauce
- 4 spsk. balsamico eddike
- 1 knsp. sukker
- 1 fed hvidløg, finthakket/presset
- 3 spsk. revet ingefær
- 1 friskhakket rød chili
- Masser af friskkværnet sort peber
Tilbehør: brød (fx fladbrød)
Fremgangsmåde
Tænd grillen. Tænd ovnen på 60 grader. Gnid salt og peber på tyndstegen og lad den stå ½ time ved stuetemperatur (ikke mere).
Svits kødet hårdt af på den varme grill på alle sider. Tag herefter kødet af igen. Lad det hvile i 15 min.
Sæt kødet i ovnen med et stegetermometer. Når man langtidssteger, er det vigtigt at bruge stegetermometer for at opnå så præcis tilberedning som muligt.
Tag kødet ud, når kernetemperaturen er på 58º (regn med cirka en time eller lidt mere). Lad kødet hvile. Kødet behøver ikke være rygende varmt til servering, men gerne lidt lunt.
Grøntsagerne:
Kom aspargesene i en pose med olie og lidt salt. Ryst den godt og lad aspargesene trække i ½ time i posen.
Grill asparges og rød peber på en grillbakke. De må stadig gerne have lidt bid.
Vask salatblade, evt. blanchér slikærterne kort. Skær de semi-dried tomater i stykker og hav alt klar til anretning. Avocadoen skal dog først åbnes og skæres i stykker lige før servering.
Dressing:
Rør alle ingredienser sammen og smag den til.
Anretning på serveringsfad:
Lav en salatbund og anret med asparges, rød peber, semi-dried tomater, slikærter og avocado. Læg herefter tynde skiver oksekødet på. Drys med sesamfrø. Fordel korianderblade. Fordel dressingen over det hele og servér straks.
SE DEN ITALIENSKE VERSION AF DENNE RET LIGE HER >>